Ige:

„Üdvözítő született ma Nektek, az ÚR Krisztus a Dávid városában.”

Lukács 2,11

Történet:

Egy család mesélte el különös szokásukat, s annak történetét.

Egyik karácsonykor, amikor talán 3-4 éves volt a gyermekük megkérdezte, hogy mit ünnepelnek ennyire? A szülők azt válaszolták, hogy az ÚR Jézus születésnapjára készülünk, ő az ünnepelt. A gyermek rácsodálkozott, hogy az hogyan lehet? Hiszen mindenki kap ajándékot, de ki ad az ÚR Jézusnak? A szülők elgondolkodtak. Valóban, milyen furcsa is ez. Az ünnepelt csak születéskor kapott ajándékot, azóta sosem. Azóta mindenki más ajándékoz – de egymásnak.

S akkor elhatározták, hogy minden karácsonyra kitalálnak valamit, aminek az ÚR Jézus örülne. Neki való ajándékot készítenek – s együtt határozzák, s készítik is el.

Egyik évben úgy, hogy hallottak egy családról, akiknek nem volt pénze ajándékra. S ők készítettek minden családtagnak valami kedveset és finomat.

Másik évben szenteste elmentek egy egyedülálló rokonukhoz, aki abban az évben veszítette el a férjét, s a gyerekei mind külföldön voltak.

Harmadik évben karácsonyfadíszeket hajtogattak egy fogyatékkal élők otthonának – csupa piros díszeket, egy egész dobozzal…

Minden évben külön érték, ahogy ezt kitalálják, összekészítik…

Hiszem, hogy minden évben örül Jézus a ’szülinapi bulinak’, melyet ez a család szervez neki 😊

Imádság:

Urunk, nagyon furcsa lenne, ha a mi születésnapunkon mindenki megajándékozná egymást, s pont mi nem kapnánk ajándékot. Pedig tudjuk, hogy fontos kifejezni, hogy szeretünk Téged, s örülünk a születésnapodnak. Kérünk segíts, hogy a mi családunk is készüljön olyan ajándékkal, ami Neked ajándék! Kérünk vezess minket azokhoz, akiket idén ránk bíztál! Ámen

Közreadja:

Fodorné Ablonczy Margit