Ige:
„Mint aranyalma ezüst tányéron, olyan a helyén mondott ige.”
Péld 25,11

Történet:

Adventi „útkészítés”

 

Szerda:

KEDVESSÉG ÉDESAPÁNAK

Csütörtök: KEDVESSÉG ÉDESANYÁNAK Péntek:

KEDVESSÉG A SZOMSZÉD KUTYÁJÁNAK

Szombat:

SZOBATAKARÍTÁS

KEDVESSÉGBŐL

Vasárnap:

BÍZTATÓ IGE A LELKÉSZNEK

Hétfő:

CSOKI EGY BARÁTOMNAK

Kedd:

KÉPESLAP A KERESZTSZÜLŐK

NEK

Szerda: KEDVESSÉG NAGYSZÜLŐNEK Csütörtök: KEDVESSÉG NAGYSZÜLŐNEK Péntek:

KÉPESLAP ROKONOKNAK

Szombat: MÉZESKALÁCS KÉSZÍTÉSE  Vasárnap:

MA

ENGEDELMES LESZEK….

Hétfő:

KEDVESSÉG TANÍTÓNÉNIKNEK

Kedd: KEDVESSÉG A PADTÁRSAMNAK Szerda:

IMÁDSÁG A SZEGÉNYEKÉRT

Csütörtök:

AJÁNDÉKKÉSZÍTÉS SZERETTEIMNEK

Péntek: CSILLAGHAJTOGA

TÁS AJÁNDÉKOKHOZ

Szombat:

SÜTISÜTÉS A CSALÁDNAK

Vasárnap:

IGEVERS VENDÉGEKNEK

Hétfő:

ÖRÖMÖT SZERZEK…

Kedd:

MA ENGEDELMES LESZEK…

Szerda:

ÖRÖMÖT SZERZEK…

Csütörtök:

IGÉSLAPOK KÉSZÍTÉSE

Péntek:

….

 

Egy gyermektől megkérdezték, hogy melyik a kedvenc ünnepe. Azt válaszolta: „Az advent!” A kérdező elcsodálkozott: ”Hát az meg hogy lehet? Minden gyermeknek vagy a Mikulás, vagy a Karácsony a kedvenc ünnepe!” A gyermek elmosolyodott, s azt válaszolta: „Adventkor Apa mindig időben hazajön, mert leülünk az adventi koszorú köré. Éneklünk, vagy valaki mesél. Annyira szép, ahogy fénylik a gyertya!”

Nem mindenki tudja ezt megtenni. De sok egyszerű ötlettel lehet segíteni egy családnak a közös élményekben. Mert ez marad meg a gyerekeinknek.

Ez egy táblázat, melyet személyesre lehet szabni!

Gondolatok, ötletek egy közös adventezéshez.

Sokáig nem értettem a fenti igét: „Mint aranyalma ezüst tányéron…” – de egyszer nagyon mélyen elgondolkodtam, s megnyílt üzenete. Az igazi ajándék, a valódi értékes szó olyan, mint az arany, azaz örök. Egy aranyalmát nem lehet tálalni bádogtányéron, vagy fatálon, mert nem illik hozzá. De nem lehet aranyból sem, mert elvonja a figyelmet az igazi ajándékról. Így csak ezüstből lehet, hogy legyen mellette aranyos fénye annak az almának. Meg kell találnunk az igazi ajándékot, s annak igazi helyét, tálalását is.

Kinek mi a legdrágább üzenet? Kinek mi a legdrágább ajándék az igazi aranyalma?  Talán az adventi naptár valamelyik cselekedete? Vagy csak az, hogy mindez együtt történik, s a család megbékél? S talán egy értő szív, mely vállalja az ajándékozás, a másikra figyelés fáradságát, lehet olyan, mint a sokszor tisztított ezüst tányér.

Legyen ezen az ünnepen sokak asztalán aranyalma ezüsttányéron!

 

Imádság:
Urunk, Istenünk áldjuk nevedet minden nap! Különleges, hogy minden napot tudsz értékessé tenni számunkra! Köszönjük a sok aranyalmát, a sok aranymondást, amit már beírtál a szívünkbe! Köszönjük, hogy sok ezüsttányér érkezett már hozzánk – bocsáss meg, ha nem értékeltük. De most szeretnénk továbbadni, amit mi már megértettünk – kérjük adj erőt, hogy amit reggel elhatározunk azt véghez tudjuk vinni! Ámen.

 

Közreadja:
Fodorné Ablonczy Margit